Shiseido

Ár:   15 290 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   15 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller, Douglas   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet és az összetevőket feltöltötte: horzso, Módosítva: 2014. június 4.

Ár:   15 290 Ft
Kiszerelés:   15 ml
Lelőhely:   Müller, Douglas
Kategória:   Szemkrémek
Bőrprobléma:   Bőröregedés

Helyreállítja a szem körüli bőr fiatalos kinézetét, a ráncokat láthatóan csökkenti, minimalizálja a sötét karikák megjelenését.

Kiszerelés: 15 ml

Tiria

Audry1

2019. szeptember 25.

Mikor még megvettem nem olvastam véleményeket. Én a karikák csökkentésére, illetve a szarkalábak csökkentésére vettem.
A krém állaga nekem folyósabb, mint szerettem volna, nehezen is szívódott be a bőrömbe.
Nekem sajnos nem nagyon használt semmit, pedig mindennap esténként feltettem az érintett területre. Ennyi pénzért többre számítottam, még mindig megvan a fele biztosan.
Tény viszont, hogy sokáig elég, pedig nincs sok benne és designos a külseje.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. szeptember 25.

Tény viszont, hogy sokáig elég, pedig nincs sok benne és designos a külseje.

msz0315

2017. december 6.

Ebayről rendeltem belőle kis kiszerelést kipróbálni.Nagyon táskásak a szemeim és eddig nem találtam meg A krémet.Nagyon kevés elég belőle,tartalmas krém.Nekem egy picit zsíros marad a szemem körül tőle.DE!! A szemhéjam egy picit mintha nem lenne annyira megereszkedve!!! Rácaim nincsenek hála égnek,engem a táskák zavarnak.Most kb.2 hete használom és azt merem mondani,hogy jó termék.A táskák halványabbak, a szemhéjam is szebb lett.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. december 6.

incifinc

Bőrprobléma: Bőröregedés
2017. március 5.

Nagyon szerettem használni, különleges csomagolása és a márka iránti szenvedélyem befogta a szememet a hatása és az árra vonatkozóan.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. március 5.

Aimet

2016. február 1.

még decemberben sikerült hozzájutnom nagyon kedvező áron 2 db 5 ml-s krémhez. a jó véleményeket olvasva izgatottan vártam hogy mit tud....és nagyon meg vagyok vele elégedve! karikára nagyon jó hatással van, ráncaim még nincsenek hálég, megelőzés céljából is vettem őt. most járok az első tubus végénél, viszont ha mindkettő elfogy majd akkor beruházok még egyre az tuti :) egy tipp azoknak, akiknek ilyen kis tubusos a krémjük mint nekem: én kinyomtam egy kis tégelybe, jobban szeretem így. a tippem az hogy ha kinyomtatok mindent belőle vágjátok szép ollóval a tubust, rengetek krém van még benne! :)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. február 1.

nikosz90

2016. január 21.

Csúcsszuper! A fekete karikák teljesen eltűntek! Nincs is több hozzáfűzni valóm. A legjobb krém! Nálam 10+1 csillag!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 21.

scorpionqueen

2015. december 14.

Update: Megkapja az ötödik csillagot is, mert pontosan olyan állapotban van a szemkörnyékem tőle, mint az EL-től. Kicsit tovább kellett várni rá, de néhány hét az égvilágon semmit nem jelent egy szemkrémnél.

Az EL Global Revitalizing Blam a "my bitch" szemkrémem, de a kíváncsiságom hajtott, szóval amikor legutóbb elfogyott, nem azt vettem újra. Meg is bosszulta magát az ötlet. A kis vonalkák elmélyedtek, ránc kezdemények kezdtek kialakulni, összességében nagyon nem tetszett néhány hét után, amit láttam a tükörben, mert az a készítmény, amit helyette használtam, szinte kiszárította, nagyon meghúzta az egész területet, bármennyit is kentem rá, mintha semennyi nem lett volna elég. De a kíváncsiságom még tovább hajtott, így találtam rá erre. Meglepően jó krém. Elég testes, viszont az ujjaim melegétől olvad és valami eszméletlen jó érzés felkenegetni, ilyen téren ez a legjobb, amihez eddig szerencsém volt. A megszadizott szemkörnyékemet egy hét alatt rendbe szedte, szépen feltöltötte az elmélyült vonalakat, összességében már ennyi idő alatt sokkal jobban néz ki az egész terület, majdnem visszanyerte az "előtte" állapotot, szerintem még néhány nap és megint rendben lesz. Ez az első pumpás szemkrémem és kifejezetten szeretem, mert sokkal egyszerűbb, higiénikusabb az adagolása. Egyelőre 4 csillagot adok neki (mert felet nem lehet), mert két dolgot még nem tapasztalok, amit az EL ennyi idő alatt már produkált: a feszes szemhéj és a világosabb szemkörnyéki terület. Ha ezeket is eléri, akkor megkapja az ötöt. A plusz fél csillagot pedig azért adnám, mert annyira komfortosan tartja a szemem környékét, hogy az valami mennyei.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. december 14.

Lindsay24

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2015. június 3.

A szem alatti karikáimra használom, és ez első, ami működik. Nem gondolom, hogy vala is teljesen el fognak múlni, de a krémnek köszönhetően már sokat halványodtak. Egy egészen pici kell csak belőle, gyorsan beszívódik. Apró hibája nálam annyi, hogy az alapozóm könnyebben elmászik tőle, de ez még bőven belefér az 5 csillagba!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. június 3.

umpalumpa

Bőrprobléma: Bőröregedés
2015. május 18.

Ugyan még csak pár napja használom, de már most látványosan szebb a szemkörnyékem bőre. Rá is fér a segítség, mert nem sokat alszom mostanában. Az illatanyag nem zavar szerencsére. Elég testes krém, de az én bőröm behörpinti egy kis idő után. Elég jól áll rajta a korrektor is. Azt hiszem érdemel egy 5-öst, de a bio-megnevezést így sem értem, akkor sem, ha a hatóanyagok bio-termesztésből származnak. Majdnem sajnálom, hogy nincs a teljes kiszerelésre valóm :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. május 18.

gothmarypoppins

2014. június 14.

Douglas Beauty Box 5 ml-es mintáját használom. Napi két használat mellett is két hónapja használom, és még a harmada megvan. Sokat javított a karikákon és a mikroszkópikus-mini ráncocskákon is. (26 évesen csak nagyítós tükörrel keresve látok párat...)
A karikák lilás-kékes verziójával büszkélkedhettem, ez az első termék, ami kicsit is használt. A teljes kiszerelés ára elég borsos, lehet mégis összespórolok rá.

Gyors matek 1.: Ha az Shiseido szemkrém öt milliliteres termékmintájának 2/3-a két hónapra elég, mennyi időre elég a tizenöt milliliteres teljes kiszerelés? Megoldás: Kilenc hónap. :D

Gyors matek 2.: Ha a tizenöt milliliteres verzió 15.000 forint, és kilenc hónapra elég, akkor havonta mennyibe kerül nekem a krém használata? Megoldás: 1667 forint/hónap.

Így rögtön jobban hangzik. :D
(Komolyan, suliban miért nem ilyen példákat oldattak meg?)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. június 14.

Így rögtön jobban hangzik. :D
(Komolyan, suliban miért nem ilyen példákat oldattak meg?)

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, BHT, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Tocopherol
Hidratálók: Butylene Glycol, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Tocopherol

Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Glycerin h 0 0

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.

Sűrűség szabályozó anyag, oldószer. Parfümök, haj- és bőrápló termékek gyarkori összetevője.

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Stearyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.

Pálmafából nyert hidratáló hatású olaj. A kozmetikumokban emolliens, bőrpuhító anyagként használt.

A mirisztil-alkohol és a mirisztilsav észtere. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és átlátszatlanná tevő (opacifying) anyag.  Száraz, púder -szerű utóérzetet hagy maga után. Leslie Baumann a The Skin Type Solution című könyvében a pattanásos bőrűek számára a kerülendő összetevők közé sorolja.

Vízben oldódó mesterséges polimer, amit a kozmetikumokban felületi hártyaképző anyagként használnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító (emollient) és némi antioxidáns hatása is van.

Kőolajból számazó, viaszos anyag, melyet bőrpuhító (emollient) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban.

Retinol és az ecetsav észtere. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A retinoidok az A-vitaminhoz hasonló kémiai szerkezetű, azzal azonos vagy legalábbis hasonló biológiai hatású vegyületek közös neve. Antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek megkötik a szabadgyököket, megnövelik az irha vérellátását, szabályozzák és felgyorsítják a sejtek cserélődését, segítik a kollagén növekedését. Nemcsak a "felszínen" dolgoznak, mint az AHA és a BHA savak, hiszen lejutva az irháig (dermisig) visszaprogramozzák az UV sugarak által megsérült DNS molekulákat, újra egészségessé téve azokat. A retinyl-acetat kiválóan képes beszívódni a bőrbe a bőr zsírnemű anyagain keresztül. Az EWG szerint mérgező lehet az emberi szervezetre (sejthalált okozó, rákkeltő hatású és reprodukciós toxin), ezért a kozmetikumokban korlátozásokhoz kötött a használata, terhes nők esetében pedig kifejezetten kerülendő összetevő.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Vízben oldódó, nem irritáló C-vitaminféle. Viszonylag stabil; stabilabb, mint a sima C-vitamin (Ascorbic Acid), ami fény és levegő hatására gyorsan lebomlik. Az össszetevő hátránya, hogy az Ascorbic Acidhoz képest kevéssé szívódik fel jól, viszont INCIDecoder információi szerint hatékony antioxidáns, segíti a bőr kollagéntermelését és a C-vitamin származékok közül neki van a legjobb bőrvilágosító hatása, így hatásos összetevő lehet fakó, élettelen bőrre. A thebeatybrains szerint pH 7 értéken stabil.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Felületi hártyaképző és bőrjavító anyag, melynek hidratáló tulajdonsága is van. További info itt.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A répában nagy mennyiségben található béta karotin, melyet a szervezet A vitaminná alakít. Paula Begoun szerint a béta karotin jó antioxidáns, és talán még a nap által okozott károkat is csökkenti, nagy mennyiségben viszont oxidativ károkat (szabad gyökök keletkezése) okozhat a bőrben. A CosIng a beta karotint narancssárga kozmetikai színanyagnak sorolja be.