The History of Whoo Hwa Hyun Szemkrém
Ár: | 57 600 Ft | Kategória: | Szemkrémek | |||
Kiszerelés: | 60 ml | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet feltöltötte: nostijudit, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2018. június 20.
Ár: | 57 600 Ft | |
Kiszerelés: | 60 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szemkrémek | |
Bőrtípus: | Száraz | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Szemkrém a bőr öregedésének megelőzésére, megállítására. A bőr mélyebb rétegeiben revitalizálja és világosítja a bőrt.
Ginseng, porított jade kő, porított szarvasagancs és porított arany és fa kivonatot tartalmaz. Ezek a különleges keleti összetevők mélyen táplálják a szemkörnyéket, és azonnal láthatóan élénkítik azt. Egyszerre táplálja és kényezteti a bőrt.
Water / Aqua
Linalool
Lyral
Butylphenyl Methylpropional
i
Tudom, hogy fura, de esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy milyen parfümre hasonlít az illata? Nagyon megtetszett, szívesen viselnék ilyen parfümöt... :)
Amúgy, mintát próbáltam, szép lett reggelre a bőröm, feltöltődött tőle, szépen beszívta a bőröm, kipihent volt a tekintetem. Gondoltam miért ne, beruházok egy nagyobb kiszerelésbe. Aztán megnéztem az árát... Hát, ilyenem se lesz, sajnos. Mindenesetre, ha lesz alkalmam mintát még fogok belőle rendelni, az pár alkalomra elég, és a hatása is tetszett.

nekem a Jinyul Eye változat van meg, nagyon elégedett vagyok vele. a minta 4-5 alkalomra elég, azt mondjuk én sem értem, hogy miért adják olyan iszonyat drágán teljes méretben, mert nyilvánvalóan csodákra azért nem képes, de azért szépen teszi a dolgát, kisimít, rugalmasabbá tesz a bőrt, szebben mutat rajta az alapozó, bár a sötét karikákra nem sokat ér, ezzel együtt is messzemenően többet nyújt, mint az általam eddig használt szemkörnyékápolók

Nem is értem miért adják ezt a krémet 'aranyárban"?
Mintákat rendeltem én is,-egy db három napra,(6-alkalomra reggel,este)elég.
Állaga tömény sűrű krém,mint a kedvenc alverdés golgotás szemránckrémemé,nekem azonnal felszívja a bőröm,nincs ragacsos érzés felvitel után,de részemre ez kevés,nem hidratál eléggé és nem is ránctalanít.
Most két hete használom,egy hónapi adagot rendeltem,ha elhasználtam még jövök a teljes véleménnyel.-Egyenlőre kap egy közepest.

Nem is értem miért adják ezt a krémet 'aranyárban"?
Mintákat rendeltem én is,-egy db három napra,(6-alkalomra reggel,este)elég.

Az egyik nagy problémám,a fekete karikák a szemem alatt....
A drogériákban kapható termékeket egytől-egyig teszteltem-de minek....
Soha semmi nem hozott sikert :(
Most megpróbálkozok a koreai vonallal,hátha ebben is (akár csak a kozmetikumaikban) tudnak nekem valami jobbat mutatni.
Mivel ennek a szemránckrémnek a teljes ára totál megfizethetetlen,én csak mintát rendelek.
Egy minta 190 ft,és reggel-esti használattal,kitart majdnem egy hétig.
Szóval 4-5 mintából megvan egy hónap :)
4 napja használom,napi kétszer. A szeme alatti részt gyönyörűen feltöltötte.A nagy mély fekete karikám elkezdett halványodni,és remélem hogy ez a hatás tovább fokozódik,mert azért még mindig nem tökéletes,de a többi kenceficével még ennyit sem értem el,ugyhogy nálam megvan az 5 csillag.

Az egyik nagy problémám,a fekete karikák a szemem alatt....
A drogériákban kapható termékeket egytől-egyig teszteltem-de minek....
Soha semmi nem hozott sikert :(
Egy minta 190 ft,és reggel-esti használattal,kitart majdnem egy hétig.
Szóval 4-5 mintából megvan egy hónap :)

Antioxidánsok: Forsythia Suspensa Fruit Extract, Lycium Chinense Fruit Extract, Eucommia Ulmoides Bark ExtractGyulladáscsökkentők: Lonicera Japonica Flower Extract
Hidratálók: Butylene Glycol, Glycerin, Sorbitol
Vitaminok: Panthenol
Emolliensek: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Sucrose Polystearate, Triethylhexanoin, Poria Cocos (Fu-Ling) Extract, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Panthenol, Glyceryl Stearate, Stearic Acid
Emulgeálószerek: Hydrogenated Lecithin, Sucrose Polystearate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Xanthan Gum, Stearic Acid
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer
Tisztítószerek: Sucrose Polystearate, Poria Cocos (Fu-Ling) Extract, PEG-100 Stearate, Xanthan Gum
Illatanyagok: Dipropylene Glycol, Thymus Vulgaris (Common Thyme) Extract, Parfum/Fragrance, Benzyl Benzoate, Citronellol, Limonene, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Linalool, Lyral, Butylphenyl Methylpropional
Színezékek: CI 77491
Tartósítószerek: 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Sűrűség szabályozó anyag, oldószer. Parfümök, haj- és bőrápló termékek gyarkori összetevője. Kiváló bőrhidratáló képességgel is rendelkezik.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.
A keramidok természetben előforduló, hosszú láncok lipidek. A zsírsavak és koleszterol mellett a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) harmadik fő összetevői, melyek a védőréteg mintegy 50%-t teszik ki. A keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vízet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, segítik a bőr regenerációját, valamint sejt szabályozó szerepet is betöltenek. A ceramidot tartalmazó készítmények elsősorban száraz és öregedő bőr ápolására ajánlottak, mivel segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.
További információ a ceramidokról Paula Begoun és a Thebautybrains oldalain található.
A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.
Többfunkciós segédanyag, amely több mindenre is képes a bőrápoló termékekben: puha és kellemes tapintást kölcsönözhet a formulának, hidratáló és bőrpuhító hatású, oldószere lehet néhány más összetevőnek, valamint segíthet a pigmentek egyenletesebb eloszlatásában a sminktermékekben. Ezen túl gomba- és baktériumellenes hatása révén fokozhatja a tartósítószerek antimikrobiális hatását is.
Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer, felületaktív anyag.
A Triethylhexanoin egy zsírsavakból és glicerinből származó triészter (triglicerid). Viszonylag tiszta zsírféle, melynek szerkezete nagyon hasonlít a természetben fellelhető állati- és növényi zsírokéhoz, péládul a kókuszolajhoz. A Triethylhexanoin egy elég sokoldalú összetevő, többek közt antisztatikus, bőrápoló és bőrpuhító tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban.
A japán lonc virágának a kivonata. Paula Begoun információi szerint bőrnyugtató és antimikrobális hatással bír, illetve gazdag antioxidáns hatással bíró flavonoidokban és szaponinokban. Meglepő módon gyakran tartósítószerként szolgál a kozmetikumokban. A virágban ugyanis a parabén egy természetes formája található meg, a parahydroxy benzoic acid (PHBA), ami bár nem teljesen azonos a mesterséges parabénekkel, ugyanazt a benzol gyűrűt tartalmazza, ami az egészségügyi kockázatokat felveti. Szóval parabén álruhában. Ha az egyiket elkerülöd (ami egyébként nem feltétlen tudományosan alátámasztott, itt írtunk többet róla), akkor a másikat is érdemes.
A Fu Ling gomba kivonata. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, az összetevő gyártója szerint pedig pattanásellenes és- túlzott faggyútermelést gátló hatása is van.
A Fu Ling gomba szkleróciumának kivonata. Szövet összehúzó.
Szójabab magjának a kivonata. Bőrkondícionáló, bőrpuhító (emollient) anyag.
A magnólia kéregkivonata a CosIng hivatalos besorolása szerint antibakteriális és bőrkondícionáló anyag. Az összetevőt gyártó svájci Mibelle Laboratórium szerint anti-aging és nyugtató hatása van. A kivonatban magas koncentrátumban található magnolol és honokiol, amiknek elvileg jelentős a gyulladáscsökkentő hatása, így az összetevő ajánlott anti-aging és pirosság elleni készítményekben is 0.1-0.5% koncentrációban.
Osztriga kagylóhéj kivonat. Bőrjavító és fizikai hámlasztó funkcióva rendelkezik a kozmetikumokban.
Bazsarózsa gyökerének a kivonata. Szájon át bevéve rákellenes és antioxidáns tulajdonsága is van, de Paula Begoun szerint nincs a bőrre gyakorolt ismert hatása. A CosIng besorolás szerint bőrvédő összetevő, ami védi a bőrt a külső káros hatások ellen.
A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.
A kínai ördögcérna gyümölcsének a kivonata. A kínai ördögcérnát a hagyományos kínai orvoslásban használják. Aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, és a béta-karotin egyik leggazdagabb forrása a növényvilágban. A kivonatnak antioxidáns hatása van a bőrre.
A Koreában, Kínában és Japánban gyógynövényként termesztett japán babérsom gyömülcsének a kivonata. A gyártó szerint antibakteriális és gombaellenes, valamint gyuladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
A közönséges kakukkfű kivonata, melyet a növény virágából vagy leveléből nyernek. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és bőrkondícionáló hatású összetevő. Lásd kakukkfű.
Az indiai eperfa, vagyis a noni kivonata. A noni gyömölcsének (és levelének) sokféle gyógyító tulajdonságot tulajdonít a polinéz kultúra, de a CosIng besorolása szerint a kozmetikumokban használva a noni kivonat csak összehúzó funkciót tölt be. Paula Begoun szerint mint ahogy a legtöbb növénynek, a noninak van gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonsága is, bár még nem sok kutatás készült arra irányulóan, hogy ilyen téren mennyivel hatékonyabb, mint az ismertebb antioxidánsok.
A sáfrányos szeklicéből kivont, illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító hatású (emollient) összetevő. Paula Begoun szerint ételekben fogyasztva antioxidáns hatású, de nem ismert, hogy ezt a tulajdonságát a bőrön alkalmazva is megtartja-e. Az összetevő gazdag viszont jótékony zsírsavakban, elsősorban is Omega-6 zsírsavban, amely segít a bőr természetes védőrétegének fenntartásában. Az összetevő különösen hasznos a száraz bőr számára.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.
Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
A kozmetikumokban igen gyakran használt felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.
Ph szabályozó és maszkoló (nem kívánt íz és illat semlegesítése) segédanyag.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
A hivatalos gyüjtőelnevezése azoknak az ízesítő anyagoknak illetve anyagkombinációknak, melyeket a gyártók azért tesznek az adott kozmetikumba, hogy annak ízt, aromát adjanak. Ilyen íz lehet pl: kókusz, sárgarépa, alma, fahéj, stb... Az összetevő általában 0,5 és 3 % közötti koncentrációban használatos. Elősorban a szájban vagy annak környékén használatos termékekben (pl. ajakápolók, fogkrémek) találkozhatunk az összetevővel.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.