Uriage

Ár:   4800 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   40 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák, online   Bőrprobléma:   Pirosság (rozacea)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: jirka, Módosítva: 2019. október 29.

Kiszerelés:   40 ml
Lelőhely:   patikák, online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrprobléma:   Pirosság (rozacea)

Nyugtató, védő krém kipiruló és/vagy látható hajszálerekkel átszőtt érzékeny arcbőrre, UVA/UVB védelemmel. Exkluzív összetétele enyhíti a forróság- és diszkomfort érzetet, hidratálja a bőrt. Bőrbe olvadó, nem olajos összetétele a bőrt puhává, alaposan hidratálttá teszi és kiváló sminkalapot biztosít.

• A hidratáló és nyugtató Uriage termálvíz a Cerasterol-2F komplexszel együtt erősíti a bőr barriert, hogy az hatékonyabban védjen a bőrpírt okozó külső hatásokkal szemben.
  • Ginzeng- és vörös hínár tartalma védi az érfalakat, javítja a mikrokeringést.
  • A szabadalmaztatott TLR2-Regul és SK5R komplex megelőzi, csökkenti a bőrpírt és akadályozza annak visszatérését. Szabályozza a bőrpír és hajszálértágulatok kialakulásáért is felelős molekuláris reakciókat és hosszan tartóan nyugtatja az érzékeny bőrt.
  • Magasan tolerált szűrőkkel védi a bőrt az UVA/UVB sugárzástól.

Tiria

6vilag

Korcsoport:  -
2023. május 27.

Sajnos, nekem is van pár megpattant erecském, utálom is őket, csak és kizárólag bőrgyógyász tudja eltüntetni és ő is csak átmenetileg, mert újra és újra előbukkannak. Sajnos, ez van, ezt már biztosan tudom. Hol lézer, hol villanófény, de volt már kauteres kezelés is. Bőrgyógyászati javaslatra keresetem valamilyen krémet. Annyi van a piacon, hogy alig bírtam választani, végül ezt vettem, talán a plusz fényvédelem miatt.
Nagyon könnyű, gyorsan felszívódó krém, én szeretem, nekem bejön. Illata kellemes, és tényleg pici kell.Télen tettem hozzá még ezt-azt, kis plusz hidratálót, vagy más nappali krémet is, ekkor nem is zsírosodott át még a bőrömön. A jó idő megérkeztével már csak magában használom. Kinti hosszabb tartózkodás alatt a karom megpirult, de ahol ez a krém volt fent, az arcomon, ott teljesen jól működött, semmi baj nem ért. Ára már rég nem annyi, mint fent, de icipici kell, sokáig elég, én már sok hónapja nyúzom. Szuper, hogy megbízható benne a fényvédelem. Ha reggel felkenem, estére nem mondom, hogy nem zsírosodik át, de melyik nem?
Tőlem kap 5 csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2023. május 27.

Tőlem kap 5 csillagot.

BerryLoo

2022. május 6.

Csak egy picit javított az arcom pirosságán és nagyon olajosnak tűnik tőle a bőröm - egyáltalán nem érte meg az árát.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 6.

Kenceficezett

2022. április 25.

Nekem nincsen rosaceám, így arról a részéről nem tudok érdemben nyilatkozni de évek óta használom és elégedett vagyok vele, próbálta több fényvédőt is, de nekem bejött. Igaz, nekem is szokta néha csípni a szemem, gondolom időnként belekenem, de ez nálam ritka. Én azt vettem észre, amikor ezt használom/használtam szebb volt a bőröm, mint amikor mondjuk a cerave fényvédőjét használtam. Kicsit tényleg fényes hatása van, de szerintem ez a felkenés után nem sokkal elmúlik.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 25.

Bragatta

2021. február 17.

Tudom ördögtől való, de eddig eszembe nem jutott fényvédőt használni, most is csak a retinol miatt vettem rá magam. Egy Bioderma termékért indultam de 2 patikában sem találtam, a gyógyszerťáros nő ezt tukmálta rám, mondván ezt viszik mint a cukrot, kifejezetten zsíros rosaceás bőrre való tökéletes, imádják.Kértem volna kicsi mintát kipróbálására természetesen nem volt....
Na ez a termék egy FÚÚJ. Mindazt amit nagy nehezen a niacinamiddal a retinollal keserves munka árán elérek, ez a sz*r egy délelőtt alatt tönkre vágja. Tocsog a bőröm a zsírtól, hatalmasak a pórusaim, ha megfogom az arcom utána a szemehez érek csíp, még délután is. Senki nem várja hogy ettől egy csöppnyit is halványabb lesz a kipirosodás....Áhh undorító. Soha többet. Ha beüt a nyár a kerti munkáknál a hátamra elkenegetem de az arcomra biztos nem rakom. Majd Home Office napok elött retinolozok......Jah és pofátlanul drága.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. február 17.

leili

2020. október 6.

Nagyon rosszat tett a bőrömnek, csípte a szememet és a bőrömet, pattanàsokat okozott, és egy csúnya filmréteget hagyott a bőrömön, nagy csalódás.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 6.

momo

2020. október 1.

Ez az egyik nagy mellényúlásom idén. Gyógyszertárban ajánlották, én meg hallgattam a nagyon meggyőző hölgyre. Csípte az arcom, de tényleg, tiszta piros lett. Érzékeny - pl. rosaceás - bőrre nem ajánlom. Könnyen beszívódott, a nap ellen is védett, de sokat rontott a bőröm összképén az állandó pirosság.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 1.

julill8

2020. július 11.

Könnyű fényvédős krémet kerestem a hidegben nagyon kipirosodó, égő arcomra. A bőrgyógyász ajánlotta az Uriage -t.
Nos, őszre jó volt, kevésbé égett és kevésbé volt piros a bőröm. Télen egyáltalán nem használt. Tavasszal megint jó volt. Nyárra sok a kombinált miteszeres bőrömre. Nem tökéletes, de még nem találtam jobbat és azt hiszem nem is várható, hogy minden évszakban megfelelő legyen számomra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. július 11.

Odriuss

2020. április 17.

Én nagyon szeretem ezt a krémet, a könnyed állaga, a gyorsan beszívódó képessége miatt. Használom mellé a termékcsalád arctisztító tejét és estére az spf nélküli változatát. Jó smink alap, bár sokat nem szoktam sminkelni. Amióta ezt használom nem húzódik a bőröm, szép hidratált és kevéssé pirosodásra hajlamos. Nekem ez a mennyiség kb. fél évre elegendő.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. április 17.

toszapo

2020. április 8.

Fényvédelem ok. A szem könnyezik tőle. Rosaceára nulla a hatása.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 8.

Fényvédelem ok. A szem könnyezik tőle. Rosaceára nulla a hatása.

Hadi

2019. november 13.

Nem csökkentette, sőt inkább fokozta a bőrpírt, ráadásul folyton könnyeztem tőle. Szerintem valamelyik kémiai fényvédőjére lehetek érzékeny. Szóval nekem pénzkidobás lett.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. november 13.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Asiaticoside, BHT, Tocopherol
Hidratálók: Butylene Glycol, Sorbitol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Más néven Uvinul A. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak ellen nyújt védelmet (a csúcsa a 350nm-es régióban van, viszont védelmet nyújt a 320-340 nm-es területen is). Viszonylag nagy stabilitású és kiválóan kompatibilis más fényvédő- és kozmetikai összetevőkkel is.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Kémiai fényvédő, ami az UVB-sugarak ellen nyújt védelmet. Maximális védelmet a 314 nm hullámhosszú sugarak ellen nyújt. Mivel vízben nem oldható, kiváló az abszorpciós képessége és fotostabil, ezért gyakran találkozhatunk az összetevővel vízálló hatású fényvédő termékekben.

Bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító összetevő (emollient). Segíti a többi összetevő beszívódását a bőrbe. Könnyű a bőrön elkenni, és selymes, nem zsíros utóérzetet hagy. Könnyen kenhető tulajdonsága miatt gyakran használják fényvédőkben, hogy javítson a nehezebben kenhető fényvédő összetevők (pl. ethylhexyl methoxycinnamate) használhatóságán.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Egyszerűbb nevén Tinosorb S. Kémiai fényvédő, amely az UVA- és az UVB-sugarak (280-400 nm hullámhosszú) ellen egyaránt véd. Fotostabil összetevő, ami más összetevőket (pl. avobenzone) is véd az UV-sugárzástól. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.

Tápióka keményítő. A kozmetikumokban sűrűség szabályozó segédanyagként használt. Az élelmiszeriparban is gyakran használt sűrítőként és stabilizáló anyagként.

Steareth-2 ti I eu 2 2

Viasszerű felületaktív anyag és emulgeálószer.

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/

Gombaellenes tartósítószer.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

A CosIng besorolás szerint átlátszatlanná tevő segédanyag, a TruthInAging szerint pedig felületi hártya képző anyag, mely a többi szilikonhoz hasonlóan selymes, sima érzetet hagy maga után a bőrön.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Az asiaticoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont terpenoid. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és eszerint a tanulmány és eszerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

A bőr legfelső rétegében (stratum corneum) megtalálható lipidféle, mely fontos szerepet játszik a bőr anti-mikrobiális védelmében, valamint fontos gyulladásellenes funkciója is van. A fenti tulajdonságoknak köszönhetően a phytosphingosine hatásos összetevő lehet pattanások ellen is. Forrás: http://www.acneassasin.com/47-hypoallergenic-acne-treatment-based-on-skin-lipids/ és http://www.centerchem.com/Capability.asp?CapabilityID=3296&Cat1ID=20&Cat2ID=10

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.

Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.

Színező anyag. (Piros)

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A köznyelvben tengeri hínárként ismert Ascophyllum nodosum nevű sárgamoszat kivonata. A növény gazdag poliszacharidokban, antioxidánsokban. Az összetevő egyik gyártója szerint bőrápoló termékekben hidratáló, revitalizáló és méregtelenítő funkciót tölt be.

Lásd még: algakivonat.

Piros alag kivonata, melyet a CosIng bőrvédő összetevőnek kategorizál. Általában a különféle alga kivonatokat sűrítő, emollient vagy antioxidáns összetevőnek használják a kozmetikumokban, arról azonban sajnos nem igazán van információ hogy konkrétan ez a fajta alga kivonat mire szolgál.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.