Yves Rocher Autobronzant Self-Tanner Lift Care
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 50 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Yves Rocher márkaboltok | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: giudittina1978, Módosítva: 2012. július 6.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Gardenia Tahitensis Flower Extract
Coumarin
Alpha-Isomethyl Ionone
i
Nagyon szeretem ezt a terméket a testápolóval együtt, olyan szép barna színt ad, elég heti 3x használni, az illata először picit sok, de hamar lecsitul, és kellemes marad a bőrön, a jellegzetes önbarnító szagot is csak éppen, hogy érezni pár óra múlva, talán még feszesít is, de mindenképpen szebb lesz tőle a bőr, túlzásba nem kell esni vele, mert akkor, mint minden DHA tartalmú szer, szárítani fog. Nem diszkógömb a fejem tőle, sminkelni simán lehet rá, arcra nekem eddig ez a legtökéletesebb a kipróbáltak közül, árban is elfogadható, nekem is sokáig elég és ami fontos fokozatosan halványodik. Viszont nekem azt mondták már nem lesz kapható, hát ez nagyon szomorú, a világos színű viszont igen, nekem az is bevált, de azt naponta lehet kenni, az halványabb.

Az eddig használt önbarnítók közül a legjobb,hetente 2-3x használom ,nem lesz narancssárga az arcom ,nem fogja meg a ruhát/ágyneműt,szépen kopik és nincs az a jellegzetes illata vagy inkább szaga .Őszi-téli szezonban 1 tubussal szoktam elhasználni .

Az önbarnító permetet nagyon régóta használom és imádom. Teszi amit kell,nem zsírosodik tőle a bőr, nem túl erős az illata. Ki szerettem volna próbálni ezt a verziót. Igaz erős az illata,de hamar elillan. Nincs az a "tipikus" önbarnító illata, ami számomra elviselhetetlen. Nem okozott irritációt. Hátránya a permethez képest, hogy nehezebb barnít ezért több alakalom kell a kívánt hatás eléréséhez, ezáltal legalább mellé nyúlni nem lehet. Akinek zsírosodik a bőre, reggelre kifényesedik a bőr, de pattit nem okozott...

Nekem nem vált be, szinte nem is barnította az arcomat és pattanások is lettek tőle a homlokomon, viszont nincs kellemetlen szaga és foltos sem lettem tőle. Kb. négyszer kentem be vele az arcomat, szívesen továbbadnék rajta.

Eddig egyszer használtam, szép színt ad, nem túl erőset és nem sárgás. Alvás előtt kenem fel, hosszabb távú használat után még frissítem a kommentet.
Update: Elég kb. 3 naponta kenni, ha valaki nem bronzbarna. A színe nagyon szép, nem foltosan kopik, zsíros bőrre viszont nem ajánlanám.

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Sodium Metabisulfite, Tocopheryl AcetateHidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Magnesium Stearate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Ethylhexyl Cocoate, Tribehenin, Coco-Caprylate/Caprate, Dimethicone, Stearic Acid, Myristyl Myristate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Sucrose Cocoate, Sorbitan Stearate, Xanthan Gum
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Methylparaben, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone
Parabének: Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben
Színezékek: Magnesium Stearate
Tartósítószerek: Sodium Metabisulfite, Methylparaben, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Propylparaben
Kókuszolajból előállított bőrpuhító (emollient) szer. Könnyen kenhető.
A cukorrépából vagy cukornádból származó DHA néven is emlegetett összetevő az önbarnítók fő hatóanyaga. 1-15%-ig terjedhet a koncentrációja, de a legtöbb kozmetikumba 5%-nál nagyobb koncentrációt nem használnak. Minél több van belőle egy termékben, annál barnább színt lehet elérni vele.
A barnulás folyamata csak a bőr legfelső rétegét érinti, úgy hogy a dihidroxiaceton a keratin tartalmú fehérjékhez kötődik. A különböző fehérjék különböző módon reagálnak a DHA-val szemben és létrejönnek a sárga és barna pigmentek, amelyeket melanoidoknak hívunk. Ezek a pigementek hasonlóak a melanin nevű pigmenthez, ami azonban a bőr mélyebb rétegében keletkezik UV sugarak hatására.
A barnaság általában a felvitelt követő 1-3 órában alakul ki, és egyénenként változik, hogy milyen gyorsan kopik le, általában 2-5 nap. Hámlasztás, izzadás, szauna, hosszas víz alatt töltött idő felpuhítja a sejteket és gyorsítja a a szín eltünését.
A DHA hátránya, hogy hatására a bőrben több szabad gyök képződhet, így önbarnítók mellett fokozottan ajánlott a fényvédők használata vagy pedig önbarnítás után 24 órával ajánlott a napot kerülni.
Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.
Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Oldószer. Segédanyag, mely segíti az aktív hatóanyagok (pl. szalicilsav) felszívódását
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
A mirisztil-alkohol és a mirisztilsav észtere. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és átlátszatlanná tevő (opacifying) anyag. Száraz, púder -szerű utóérzetet hagy maga után. Leslie Baumann a The Skin Type Solution című könyvében a pattanásos bőrűek számára a kerülendő összetevők közé sorolja.
Cukorból és kókuszolajból előállított bőrpuhító és hidratáló anyag. Sűrű, sárgás folyadék, melyet kíméletes tisztítókban és hidratálókban használnak.
Sorbitol és zsírsavak keveréke. Emulgeálószer.
A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben
A Sodium Metabisulfite egy antioxidáns hatású összetevő, melyet a kozmetikumokban leggyakrabban tartósítószerként és stabilizátorként használnak. Segít megelőzni a készítmények megromlását és hatékonyságuk elvesztését azáltal, hogy megvédi őket az oxigén káros hatásaitól. Az összetevőt ezen kívül a bőr hiperpigmentációjának javítására, a hajban levő hajfesték eltávolítására és a klór okozta elszíneződés megelőzésére is használják.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.