Bőrproblémák: bőrproblémák and pirosság (rozacea)
Hidratáló krémek

Hozzáadva 2010.09.16.by

apolka

15 000 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2020.07.27. 14:10 - 2020.07.27. 14:06

Már picit fiatalabban is próbáltam ezt a krémet, akkoriban, amikor először szembesültem azzal, hogy a bőröm tartósabban pirosabbá vált, és már nem alkalmi fellángolásról van szó, hanem bizony bőrérzékenységről. Akkoriban még zsírosabb volt a bőröm, nem voltak rajta száraz foltok, és csak könnyedebb hidratálókat (gél, lotion) használtam. Ez a krém akkor nekem túl nehéznek, töménynek bizonyult, nem nyerte el a tetszésem. Azóta eltelt jópár év, és most ismét belefutottam ebbe a krémbe egy Clinique szaküzletben, és mivel már testesebb krémeket is kedvelek a kombinált-szárazzá váló bőrömre, adtam ismét egy esélyt. Az összetevők közül nekem csak a második helyen álló szilikon a problémás, amitől el szoktak tömődni a pórusaim, nem tud lélegezni a bőröm, néha pattanásokat is okoz. Emellett tudom, hogy a szilikon hasznos a bőr védelme érdekében. Egyébként még rengeteg hasznos komponens található ebben a krémben: hidratáló, antioxidáns, gyulladáscsökkentő. Sajnos nekem továbbra is iszonyú fényes lesz tőle a képem, nehezen szívódik fel, nagyon töménynek érzem, hagy egy olajos réteget a bőrömön, ezért továbbra sem lett kedvenc. A bőröm pirosságát sem igazán enyhíti, habár rendszeresebben kéne használnom ahhoz, hogy megitélhessen ezt a hatását, de az állaga miatt nem került be a napi rutinba. Mindenesetre az összetevői szépek és parfümmentes.

2019.08.24. 18:45

Kellemes az állaga, pozitív, hogy a harmadik összetevő a shea vaj, magát a pirosságot nem feltétlen húzza le, de legalább nem ront a meglévő állapoton. Összességében nem rossz, így hirtelen nem is tudnék más alternatívát írni helyette.

2018.04.17. 04:02

Szerintem ez egy viszonylag nem túl nagy hatásfokú hidratáló (legalábbis nekem kevés, húzódik utána a bőröm, a Moisture Surge után például nem), amibe egyszerűen belekevertek egy kis zöldes festéket, ami ellentételezi az arcbőr pirosságát. Szóval csak elfedi a tünetet (kipirosodás), anélkül, hogy az okot (dehidratáltság) megoldaná. Viszont pár évvel ezelőtt rendkívül csúnya, rákvörös volt a bőröm a vízhiány miatt (most is piros, de már közel sem annyira), és fizikailag fájt, szinte égett. Amikor megvettem, első alkalommal pakolás vastagságban kentem fel gőzzel felpuhított bőrre és órákig fennhagytam. Azonnal pihe-puha bőrt eredményezett és másnap az összes ismerősöm hosszasan bámult a képembe, hogy vajon alapozót, púdert vagy mit tettem fel, annyira látványosan csökkentette a kipirosodást. Úgyhogy emiatt megadom neki az öt csillagot.

2017.08.18. 08:07

Nekem nem rosaceám volt, de voltak piros területeim, azokon segített. Remek hidratáló és nem érzem fojtogatva a bőrömet, hanem "lélegzik". Csak a piros területeke használtam: szemöldök között, orcákon, állon. Már nincs ilyen problémám, de hidratálónak inkább ezt használom el, amíg van belőle. Törzsvásárlói alkalmanként 10+10% akcióban olcsóbb, de igaz, még így is húzós... viszont jó krém.

2016.09.05. 00:47

A pirosságomon egyáltalán nem segített pedig rendszeresen használtam reggel és este is. Hidratálónak elmegy, de ennyi pénzért azért többet vártam.

2015.03.10. 14:30

Megszámolni sem tudnám, hány tégellyel használtam már el ebből a krémből. Most éppen kifogyott kb. fél éve, mással próbálkozom, és látom is a különbéget. Előtte kb 4-5 évig használtam folyamatosan. Más Clinique redness terméket nem használtam mellé, mert nem olyan súlyos a rozaceám, és hát nem olcsó termékek. Ezt a krémet viszont biztosan újra veszem majd, mert a fél év alatt, amióta nem használom, látom, hogy újra pirosabb a bőröm, és érzékenyebben reagál mindenre. Én éjszakára használtam egyébként, mert nincs benne fényvédő. Egy könnyű hidratáló krém, aminek nem alapvető célja a ráncmegelőzés, tehát érdemes mellé szérumokat, egyéb kiegészítő termékeket használni.