KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Quiriness Le Wrap Nutri-Repair Extreme Comfort Balm Bőrtápláló Balzsam
Quiriness Le Wrap Nutri-Repair Extreme Comfort Balm Bőrtápláló Balzsam

Qiriness

Quiriness Le Wrap Nutri-Repair Extreme Comfort Balm Bőrtápláló Balzsam

  (0 vélemény)
Ár:   €41.90   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   75 ml   Bőrtípus:   Száraz, Kombinált
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Vízhiány


A krémet és az összetevőket feltöltötte: ftbnny, Módosítva: 2019. november 15.

Ár:   €41.90
Kiszerelés:   75 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Száraz, Kombinált
Bőrprobléma:   Vízhiány

TERMÉKLEÍRÁS

Kellemes textúrájú, energizáló hatású tápláló bőrregeneráló balzsam. Ez a gazdag és krémes balzsam kényelmet és megkönnyebbülést nyújt a tápanyaghiányos bőrnek. Valódi vitalitás-koncentrátum, mely helyreállítja a bőr szerkezetét, és megerősíti természetes védekezőképességét a környezeti agressziók ellen. Mélyen táplálja, nyugtatja és revitalizálja a bőrt, mely használatával ellenálllóbb, feszesebb, sugárzóbb és egészségesebb lesz.

  • A tengeri édeskömény és a sós tengervíz ásványi anyagokkal látja el és élénkíti a bőrt, megerősítve az epidermiszt
  • A medveköröm kivonata helyreállítja a bőr szerkezetét
  • Az olíva és a gyapotmag kivonata restrukturáljó és lipidpótló hatású összetevők 
  • A bisabolol és a peptidek segítenek a bőrirritáció csökkentésében
  • A hyaluronsav, a fehér csillagfürt, az alma kivonata és a chlorella alga növelik a bőr elaszticitását
  • Az exkluzív S.O.S. Qiriness complex® revitalizálja és stresszmentesíti a bőrt

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, BHT
Gyulladáscsökkentők: Bisabolol, Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Glycerin, Hydrolyzed Soy Protein, Sodium Hyaluronate, Sorbitol, Butylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Peptidek: Palmitoyl Tripeptide-8
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).

A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló"  (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája.  Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Felületaktív (surfactant) anyag és emulgeálószer. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/peg-40-stearate

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A mirisztil-alkohol és a mirisztilsav észtere. Bőrpuhító (emollient), sűrítő és átlátszatlanná tevő (opacifying) anyag.  Száraz, púder -szerű utóérzetet hagy maga után. Leslie Baumann a The Skin Type Solution című könyvében a pattanásos bőrűek számára a kerülendő összetevők közé sorolja.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Szamárbogáncs kivonat. A CosIng hivatalos funkcióbesorolása szerint bőrkondícionáló. Az összetevő francia gyártója szerint a bogáncs kivonat kiváló regeneráló hatású, mely helyreállítja a bőr védelmi vonalát és segít a hidratáltság javításában.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.

A neemolaj Európában még kevéssé ismert, Afrikában és Indiában gyakorta alkalmazott bőrápoló. A neem az ajurvédikus gyógyítás egyik legnépszerűbb növénye. A neemolaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Fertőtleníti, megnyugtatja és ápolja a gyulladt bőrt. Indiában a bárányhimlős gyermekeket éjszakára a neemfa leveleire fektetik, így csillapítva a betegséggel járó viszkető érzést. Egyes kultúrákban a fogápolást a neemfa fiatal hajtásainak rágcsálása jelenti. Keserű íze miatt – sok más növényi olajjal ellentétben – sütésre és főzésre alkalmatlan. További információ a Wikipédián.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), mely a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök például alma, körte; valamint húsos gyökerek például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. A pektin a kozmetikumokban a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályózó, megkötő (célja, hogy a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) hatású összetevő. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.

Plankton kivonat. Egy tengeri eredetű kozmetikai összetevők gyártására szakosodott cég szerint a plankton kivonat segíti a bőr sejtjeinek anyagcserefolyamatát, serkeni az ATPase nevű, a sejt energiatermelését elősegítő enzim termelődését és védi a bőrt az oxidációs károktól. A CosIng besorolás szerint a plankton kivonat bőrkondícionáló anyag.

Bőr- és hajkondícionáló, vízmegkötő anyag.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Szilícium dioxid. Agyagban, homokkőben, gránitban megtalálható ásvány, az üveg egyik fő összetevője. A kozmetikai iparban főként a ”felszívó” (absorbent) tulajdonságáért használják, képes ugyanis az izzadságot és az olajat felszívni a bőrről. Sűrítő anyagként is használatos.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. Szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.

A dextrán egy poliszaharid, aminek vízmegkötő tulajdonsága van a kozmetikumokban használva. A hivatalos CosIng besorolás szerint sűrűségszabályozó és kötőanyag. 

Tartósítószer.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Részletesebb információ a smartskincare-en.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Illatanyag. Potenciális bőrirritáló és allergén.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. 

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.

Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt.

 Citromfűből kivont illatosító anyag.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat. 

Színezék. Lilás piros.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.